lauantai 7. toukokuuta 2016

Anglo-amerikkalaisia alejuomia

Callistuksen kerhotilan kellarin nurkkaan oli jäänyt muhimaan pullo brittipanimo Thornbridgen amber ale Sequoiaa (4,5%), jonka parasta ennen -päiväys oli mennyt jo ennen viime joulua. Kun samalta panimolta löytyi Alkosta tuore IPA nimeltään Halcyon (7,4%), päätettiin maistella molempia. Vertailuun otettiin myös IPA Amerikan keskilännestä, Hoppin' Frogin panimon Hoppin' to Heaven (6,8%).


Kävi ilmi, ettei oluen parasta ennen päiväyksiin ole juuri luottamista. Sequoia osoittautui nimittäin aivan kelpo olueksi, pilaantumisesta ei tietoakaan. Tyypillinen brittien hanaolut, vaikka sana sequoia viittaakin amerikkalaiseen jättimäntyyn. Männyn sijaan tässä teenvärisessä juomassa on kyllä mieluummin häivähdys sitruunaa.

Saman panimon Halcyon on puolestaan hyvin vaaleaa melkeinpä siiderin väristä. Omenaa ei maussa tosin ole, mieluummin jotain mangomaista. Googlaamalla selvisi, että 'Halcyon days' tarkoittaa "muistojen onnen aikaa". Erityisen muistoonjäävä Halcyon ei kuitenkaan ole. Varsin luonteikas silti ja sopii  hyvin kesän avaukseen, kuten meidän tapauksessamme. 

Virkistävän omaperäinen jenkki-ipa Hoppin to Heaven ei sekään aivan taivaaseen hyppää. Mutta maukas tuttavuus joka tapauksessa. Pieni vehnän makeus taittaa mukavasti tuhdin humaloinnin karvautta. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti