tiistai 4. lokakuuta 2016

Kotimaisin voimin

Rekolan panimo ja Hiisi-Panimo ovat tehneet rohkeasti yhteistyötä belgialaistyyppisen maustetun alen valmistamiseksi. Vaikka olut on pakattu Rekolan pulloon, yhteistyötä on ilmeisesti tehty suunnittelusta lähtien. Oluen nimeksikin on annettu Kaksi kotia. Alaotsikko Ruusuhippi viittaa ruusunmarjaan – ja ehkä nokkelasti myös trendikkyyteen.

Ruusuhippi (6,3 %) lähenee sour-oluttyyppiä, joskaan ei ole aivan happamimmasta päästä. Ruusunmarjakin kyllä sekä tuoksuu että (lievemmin) maistuu. Juoma voisi sopia jonkin eksoottisen risoton kumppaniksi, miksei juustopöytäänkin. Yritys on hyvä, mutta ei sentään loistoluokkaa.



Teerenpelin Jörö-Jukka (6,5%) on kotimainen vanhan kuparin värinen bock, joka kaadettaessa vaahtoaa kuin pesuaineet ennen OMOa.  Hallitseva piirre on vahva, melkein rukiinen maltaisuus, johon paahto tuo lakritsisen ja hiukan sahtimaisen vivahteen. Mutkaton vanhanaikaisen pitopöydän olut. Sopii myös tummuvaan ja viilenevään syysiltaan kuten Ruusuhippikin.

Jörö-Jukka on etiketin mukaan valmistettu ”kotimaisista raaka-aineista”. Koskeneeko myös humalaa? Teerenpelin sivuilta selviää että humala on Perle. Ainakin Viherlassila mainostaa Perleä Suomessa viihtyväksi lajikkeeksi. Callistus aplodeeraa kokeilulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti